"סורסינג (Sourcing) היא הפעולה המרכזית של הסורסר – העובד בארגון שיודע הכל על כולם. זה שיודע לבצע את החיבורים הנכונים והמדויקים ביותר", אמרה אתמול מיטל פרסטר סלע, מייסדת ומנכ"לית PerfectaHR, בכנס HRevolution של TheMarker, המחלקה המסחרית.
לדבריה, הסורסר מבצע את החיבורים באמצעות טכנולוגיה לומדת שיודעת למצוא את הטאלנטים המתאימים ביותר לארגון. מדובר בזיהוי והתאמה באמצעות AI, רשתות חברתיות, מקורות גלויים וסמויים, כנסים ופעילות פנים־ארגונית, אירועי גיוס, פרסום אקטיבי ומיתוג מעסיק, קשרי קהילה ושילוב של אוכלוסיות מגוונות.
"בארץ ובעולם מתקיים דיון בנושא מהו המקום של הסורסינג בארגון. האם זוהי פונקציה נפרדת או לב לבו של הארגון? מה בדיוק עושה הסורסר — האם הוא חוקר פרטי או תחקירן ואנליסט בארגון? ככל שהלמידה של הסורסר תהיה עמוקה ויסודית יותר – כך הדבר יועיל לארגון".
מיטל פרסטר סלע (צילום: תומר אפלבאום)
לדברי פרסטר סלע, המקצוע החדש באופן יחסי כולל חשיבה יצירתית, השקעה טכנולוגית ומיתוג מעסיק. בעצם תפקיד זה הוא הרוח הגבית של ה–HR בארגון.
"מעבר לעבודה של הסורסר החוצה, עליו גם לבצע עבודות ניתוח למחלקות בתוך הארגון. הרעיון הוא לתקף את מחלקת HR במידע, נתונים וניתוח, ולחזק את מעמד המחלקה בארגון ככזאת שיודעת להעניק תובנות מבוססות שעליהן יוכלו להסתמך המנכ"לים בתהליך קבלת ההחלטות", הוסיפה פרסטר סלע.